Your browser does not support JavaScript, You should enable JavaScript to use this website.

digitala Tjänster

Smalfilm till DVD
Videoband till DVD
Digitalisering av Diabilder & pappersbilder
Digitalisering av LP-Skivor, Rull & Kassettband till CD
Smalfilm överföring
Video till DVD
Ljud till CD
Digitalisering av foto

Digitalisering foto

Vi kan idag digitalisera pappersfoton, diabilder negativ och APS negativ. Före vi skannar dina bilder rengör vi dom. Efter vi har skannat dom gör vi en bedöming vilken typ av bildbehandling som skulle ge bästa resultat. Titta nedan för några exempel av en diabilder som vi skannat och genomfört en bildbehandling på.
Vi kan leverera dina foton i ett bildspel eller som lösa filer. Fördelar med foton i bildspel Lätt att använda. Många kan titta samtidigt. Går att spela på den stationära dvd-spelaren. Möjlighet att lägga till musik och mjuka övergångar vid bildbyte, förhöjer trevnadsgraden. Korten sätts samman till en film. 

Enskilda filer

De som vill ha sina foton som enskilda filer har möjlighet att redigera och skriva ut förstoringar med hög kvalite. Om man har kunskap och utrustning kan man skapa sina egna bildspel. Du kan få fotografier levererade på antingen CD (rymmer 150 st foton) eller dvd (rymmer 700 st foton). Tänk på att du behöver en dvd spelare till din dator om du väljer att få fotografierna på dvd. Enskilda filer är alltså inte anpassade för din stationära dvd spelare. Fotografierna levereras digitalt som lätt komprimerade tiff filer och håller mycket hög kvalite och kompabilitet.
Vi levererar skivan i ett snyggt dvd fodral. Om du vill kan vi göra ett omslag på fodralet med ett motiv som du väljer och en titel.
Skriv ut förstoringar på fotopapper och ge någon ett trevligt minne. Det är bara fantasin som begränsar.

Digitalisera dina smalfilmer

Vi överför dina Super8, dubbel 8 och 16mm filmer till DVD. Vi har satsat på kvalitativ hårdvara för att garantera dig det bästa resultat som går att få. Vid smalfilmsöverföring använder vi särskilt anpassade filmskannrar för området.
Vi filmar inte av från en duk. Vi levererar dina filmer på antingen VHS eller DVD i ett snyggt fodral.

Restaurering

Har du gamla foton som har blivit illa åtgångna med tiden, fotografier som har blivit skadade eller sönderrivna? Vi hjälper dig att återställa dina fotografier till nära dess originalskick. Vi skannar ditt foto, reparerar och redigerar det efter dina önskemål.
Efter att vi har återställt dina bilder kan du få dem levererade digitalt på CD eller på fotopapper. Vi kan leverera den största storleken som finns att beställa.

Digitalisering ljud

Har du gamla vinylskivor kassetter och ljudband?
Vi hjälper dig att digitalisera dem. Eftersom inspelningar gjorda på band försämras med åren är det kanske än mer angeläget att rädda egeninspelade minnen. Band åldras på grund av kemiska processer bland annat genom det lim som fäster magnetlagret och utnött mekanik.
Vi korrigerar inspelningsnivån. Överstyrning (när nivåmätarna slår upp i det röda området) ger klippeffekter samtidigt som en alltför låg insignal inte heller gör materialet rättvisa. För att dina inspelningar ska låta bra i högtalare och mp3-spelare kan vi "tvätta" bort hack, knaster och brus innan ljudfilerna bränns till CD.
Vi tar naturligtvis hänsyn till orginalet, om ni önskar kan vi behålla det tidstypiska ljudet på din inspelning.